Sunday, May 20, 2007

Back in town.

Wham, det var ett tag sen sist, det har väl hänt en del. Jag var hemma i Sverige mellan 11:e och 15:e Maj. Anledningen var delvis att jag var tvungen att deklarera, vilket jag gjorde online på söndagen, hade ju alla papper hemma. På fredagen besökte jag Visual Arts nya lokaler på Hälsingegatan i Stockholm. Jag kom dit vid halv sex ungefär och hann precis säga hej till Riddarjonas innan han stack till Linköping. Drack några pilsner med Danne, Jonas och resten av folket som var kvar. Sergej dök upp lite senare och härjade en stund. Sen stack vi ut och tog en öl till på en pub, där Lill-Nicke anslöt. Bra början på helgen och det var kul att se de nya fräscha lokalerna. Som vanligt så är det mycket yta med glassiga detaljer och chokladbitar med loggan tryckt på... Bra dock med höj och sänkbara skrivbord och bra luft. Flame-sviten var i princip oanvänd sen jag slutade och samma sak med Final Cut-sviten. Bra prioriterat där. Stämningen verkar bättre och det är kul att höra, dock så var det inte så mycket coola jobb i pipen enligt ryktet på gatan.

På lördagen var planen att fira Niklas födelsedag på kvällen. Han hade bokat bord på East vid Stureplan och planen var att softa på dagen, och käka där och sen fest där på kvällen. David var i stan och vi träffades på söder tidigt på eftermiddagen vid hans frisör. Efter att ha irrat runt en stund runt Mariatorget så fick jag lite extra telefonassistans för att ta mig till målet. Inte lätt när man inte hänger på Söder så där särskilt ofta. Jag mötte upp David, Malin och Elin, så gick vi till ett schysst fik och satt där några timmar. Underbart skönt att bara dricka kaffe och snacka strunt och känna sig riktigt ledig. Efteråt åkte vi till Rålambshovsparken där vi mötte upp Danne, Douglas, Sergej & Co. Softade i solen medans de grillade lite. Fick mig en grillad vurre av Staffan, schysst. När klockan närmade sig halv sju åkte vi bort till Niklas och fick oss ett glas vin och dela ut presenter. Vi gav honom en flaska finwhiskey och han fick en whiskeybok av Emnet och Eva. När vi var där så visade han en sjukt cool leksak, en liten leksakshelikopter, fjärrstyrd, som jag direkt beslöt mig för att jag måste ha. Billig var den också, typ 250 spänn.

Maten på East var väldigt bra, servicen ypperlig och drickat flödade. Jag, Emnet och David bjussade på lite champagne och några som inte kunde komma på middagen anslöt senare till festandet. Jäkligt kul att träffa alla igen, det kändes som evigheter sen. Fick även stifta bekantskap med Niklas bror och hans käresta. Jag tror vi var som mest runt 22 personer i sällskapet. Så pass många att vi dominerade vår del av lokalen, bra pipe. Vi fick även smita förbi kön när jag och David var och hämtade ut lite pengar på nattkvisten. Taxi hem fick runda av mitt livs dyraste kväll. Skönt att man inte lever så här jämt, men det var sjukt kul. Niklas stack till Los Angeles på måndagen i några veckor, så det var kul att hinna ses innan jag stack tillbaks till Norge och han till USA på semester.

Söndagen gick åt till att vara bakis och att deklarera. Summa summarum, typ 10k tillbaks på skatten. Det var skönt iaf. På eftermiddagen gick jag hem till morsan och lånade en mobilladdare, då jag glömt min i Norge. Vi drack kaffe på hennes balkong och pratade strunt en stund. Båda var dock ganska slitna, jag efter födelsedagsfesten och hon hade varit i Västervik och härjat med sina vänner. Därför bestämde vi att vi skulle träffas på måndagen istället, och jag gick hem och donade med mina papper, samt läste lite manus.

Måndagen vaknade jag runt nio på morgonen och stack ut för att shoppa lite. Jag hade hört bra saker om Kista galleria, så jag kittade på mig med ett SL-kort och åkte dit. Rätt stort, bra foodcourt men inte riktigt så imponerande utbud ändå. Jag fick tag i ett par skor och en leksakshelikopter, så jag var nöjd. Sen åkte jag in till Stockholm C och gick en vända på Åhléns City för att få tag i ett par solglasögon. De hade bra utbud och jag hittade ett par jag gillade. Inte Prada. Sen pallrade jag mig hem till Södertälje och gick ut och käkade med morsan. Var på en japansk restaurang som hade helt okej mat. Efteråt åkte vi ut och mamma gav mig en resväska som födelsedagspresent. Bra val, då den jag hade i Oslo var rätt kass. En tidig morgon på tisdagen säkerställde en tidig kväll på måndagen, jag kikade på några avsnitt South Park och somnade gott i min säng (som jag faktiskt inte saknat).

Tisdagen var det bara att åka ut till Arlanda tidigt som fan på morgonen. Man börjar bli rätt van vid flygplatser och de är inte det minsta spännande. Jag tycker fortfarande utbudet på käk där är hemskt, jag vill ha lite ordentlig, icke svindyr, mat ibland. Eller en schysst macka som inte legat färdigförpackad i ett par dagar. Väl i Oslo åkte jag hem till min lägenhet och sov en timme innan jag pallrade mig bort till Storm. Det var inspelning dagen efter så det var dags att packa ihop allt som skulle med och gå igenom med Otto och Kristin vad som skulle göras.

- Björn

No comments: