Sunday, May 20, 2007

Shoot och 17 Maj.

På onsdagen 16:e maj var det dags för shoot. De bilder vi skulle ta var för ett vfx-test och utarbeta look för en spelfilm som i sin helhet skall filmas senare i höst. Jag var on-set supervisor med Otto som backup. Bra att vara två, då det var miljoner saker att fixa, tänka på och diskutera på set. Det var kul att träffa regissören (dansk), fotografen (norsk) och de båda huvudrollsinnehavarna. Den ena är tydligen känd, i Norge, men han var cool, och ställde upp på alla våra hyss. Den unga flickan som är spelar den andra huvudrollen var snäll och funkade väldigt bra på bild. De verkar funka tillsammans också, jag hoppas det blir en bra film. Vi fick de bilder vi avtalat om sen tidigare och vi fick skjuta lite greenscreen och vfx-pass också. Det kommer bli mycket rotoscoping på den här filmen...


Något som adderar visst tryck på mig att göra ett bra jobb är att det materialet vi sköt och all information vi samlade in skall även sändas till Fido film i Sverige och Ghost i Danmark, eftersom de också pitchar på den här filmen. Nåväl, vi skall göra det bästa för att få jobbet och göra fina och subtila effekter. B-foto var förövrigt sjukt bra på att ta alla mått och anteckna kameradata för alla shots. Hans renskrivna lista var exemplarisk för VFX-arbete, med film-stock, reel-nr och allt. Vi sköt även distortion grid för alla linser, vilket kan vara till nytta i efterarbetet. Dagen gick fort och det var soft väder hela dagen, så när det var riggningspaus så var det bara att gå ut i det fina vädret och njuta. Bra crew hur som helst, och det är alltid kul att vara på set.

Dagen efter var det 17 - maj, Norges nationaldag, då alla människor i Norge är ute på gatorna. Jag sov rätt länge och missade paraden och kungafamiljens vinkande, men vi var ute en sväng iaf. Vi traskade upp till en fest som 4.5, produktionsbolaget för Radiopiratene och filmen vi sköt test för dagen innan, anordnade. Det var rätt dött, men vi sög i oss en gratisöl i solen och gick tillbaks till stan. Satt en stund på Storm innan vi gick ut och käkade. Hela dagen och i princip hela den här helgen har präglats av stark hemlängtan, något jag inte känt förut här. Måste fixa en lägenhet också, då jag blir av med den här den 1:a juni.

-Björn

No comments: